Asansör Kontrol
Asansör kontrolü muayene esnasında bina sorumlusu/yöneticisi […]
(CE, ISO 9001 – TSE) yeterlilik belgelerimiz ve yasal yönetmelikler esasıyla verdiğimiz tüm asansör hizmetlerimizle beşyüz den fazla referansa ulaştık.
Asansör kontrolü muayene esnasında bina sorumlusu/yöneticisi […]
Asansör kontrol muayene esnasında bina sorumlusu / yöneticisi olduğunuzu içeren belge ve defterin hazır bulundurulması gerekmektedir.
Asansör kontrol raporunuzu yüklemeniz halinde, raporda belirtilen asansör kusurlarının giderilmesiyle ilgili teklifimizi en kısa sürede size iletebiliriz. Aselka Asansör Mühendislik olarak size en ideal çözümleri sunacağız.
1. Asansör periyodik kontrolleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayınlanan "ASANSÖR PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ" ne göre onaylanmış kuruluşlar tarafından yapılmaktadır. Firmamız bu kontrollere refakat etmektedir. Yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız
2. Aynı yönetmeliğin beşinci bölümünde bina sorumlusunun yükümlülüğü aşağıdaki gibi belirlenmiştir.
MADDE 34 (1) Bina sorumlusu, asansörün güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak üzere yılda en az bir defa periyodik kontrolünü yaptırır.
MADDE 34 (2) Bina sorumlusu, engellilerin erişilebilirliği için asansörün sürekli olarak güvenli kullanımını sağlar.
3. Bu yönetmelik hükümlerine göre kontroller bina sorumlusunun talebi veya resen yapılmaktadır.
4. Mevcut asansörün güvenlik seviyesinin TS EN 81-80 standardına göre; asansörlerdeki renkli etiketler, uzman mühendisler tarafından yıllık kontrolü yapılan asansörlerin uygunluk durumuna göre verilen etiketlerdir. Bu etiketler kırmızı, sarı, mavi, yeşil olmak üzere 4’e ayrılır.
5.Yapılan kontrol sonucuna göre tespit edilen uygunsuzluklar süresi içerisinde giderilmediğinde ilgili belediye üçüncü kontrol sonucunda, Asansörü kullanıma kapatmaktır.
Kırmızı ve Sarı etikete sebep olan uygunsuzluklar için verilen süre 2 ve 4 aydır.